nieuws

Wijnkelder De Lindenhof** Giethoorn geplunderd

Restaurant

Dieven hebben ingebroken in de wijnkelder van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn. Eigenaar en sommelier Marjan de Jonge schat de schade op ruim 100.000 euro. ‘De duurste flessen zijn buitgemaakt, het waren kenners.

Wijnkelder De Lindenhof** Giethoorn geplunderd

Dat meldt De Telegraaf. De inbraak vond plaats op het moment dat het restaurant gesloten was vanwege vakantie. Bij terugkomst ontdekten De Jonge en haar man en chef-kok Martin Kruithof dat het slot van de terrasdeuren was gesloopt.

Volgens de sommelier wisten de inbrekers precies waarnaar ze op zoek waren. De duurste flessen uit de kelder zijn buitgemaakt en de goedkope zijn ongemoeid gelaten’, vertelt ze in het artikel. ‘De gestolen wijnen kosten zo’n 1.000 euro per fles. Er is verder niets meegenomen.’

Omdat de buren en de oppas niets hebben gemerkt, lijkt het er bovendien op dat de dieven precies wisten waar alles stond. ‘Gasten mogen altijd een kijkje nemen in de wijnkelder en die gastvrijheid heeft mogelijk haar tol geëist’, vertelt De Jonge.

De Lindenhof mist onder andere Château Petrus, Lafite-Rothschild, Château d’Yquem en Romanée-Conti. De Jonge denkt niet dat de flessen in Nederland opduiken. ‘Ze zijn zo kostbaar en herkenbaar, dat kenners vrijwel meteen doorhebben dat ze van diefstal afkomstig zijn.’

Reageer op dit artikel