nieuws

Winnende pub Jamie Oliver na jaar al weer dicht

Restaurant

The Cock Inn in het Engelse Beazley End gaat alweer dicht. Begin vorig jaar verwierf het eetcafé nationale bekendheid in de tv-show Jamies Chef, waarin Jamie Oliver op zoek ging naar ondernemers om de pub te runnen.

Winnende pub Jamie Oliver na jaar al weer dicht

Alle 15 deelnemers aan het programma waren afkomstig uit Olivers eigen opleidingsrestaurant Fifteen.

Winnaar Aaron Craze en zijn partner Nikki hadden vanaf het begin moeite The Cock Inn succesvol te krijgen, schrijft Caterer.com.

Na een uitgebreide reportage in Caterer Magazine leek het tegen de zomer beter te gaan, maar de kroeg kwam in financiële problemen en was gedwongen te sluiten.

Olivers Fifteen Foundation heeft aangegeven te willen helpen. Een woordvoerder laat weten dat de stichting overweegt de zaak terug te nemen, en Craze werk aan te bieden binnen de organisatie.

De stichting benadrukt dat het niet aan Craze ligt dat het niet werkt. ‘Aaron en Nikki hebben keihard gewerkt, en een geweldig product neergezet wat ze probeerden te laten slagen. Maar veel kleine bedrijven hebben het moeilijk, zeker in landelijke gebieden en onder het huidige financiële klimaat’, aldus de woordvoerder van Oliver.

Volgens een inwoner van Beazley End paste het Italiaanse concept van The Cock Inn niet in de omgeving. ‘Hij heeft van een prachtige country pub een vulgaire gastropub gemaakt waar ze te hoog geprijsd, opschepperig Italiaans eten serveren’, zegt hij in de Engelse tabloid Mirror.

Reageer op dit artikel