nieuws

Zesde restaurant ‘eten in het donker

Restaurant

Een Franse restaurantketen waar de gasten alleen in het aardedonker kunnen eten, breidt snel uit. Na de opening in Parijs in 2004 en de vestigingen in Londen, Moskou, Barcelona en Sint-Petersburg, komt er deze maand ook een zaak in New York.

Zesde restaurant ‘eten in het donker

Het idee om het eten alleen te kunnen proeven en te voelen, blijkt mateloos populair. ‘Toen ik deze zaak begon, dacht iedereen dat ik stapelgek was, zowel de bank als mijn moeder’, lacht Edouard de Broglie (49), oprichter en eigenaar van ‘Dans le noir’ (In het donker).

‘Ik wilde aantonen dat een bedrijf met veel gehandicapte werknemers toch winstgevend kan zijn’. In het bizarre restaurant werken blinde obers.

William en Kate

Hij zei dat de Britse prins WiIlliam en zijn vrouw Kate enkele malen naar het restaurant in Londen zijn gekomen. Volgens hem is het ‘een van de weinige plaatsen waar ze kunnen ontsnappen aan paparazzi.’

Probleem in de donkere restaurants is wel dat gasten soms hun wijn omstoten.

In Nederland kun je sinds vier jaar ‘Dineren in het Donker‘ bij Hotel Restaurant Oud London in Zeist. Het gaat hier niet om een gewoon a la carte restaurant, maar om een samenwerking met de instelling Bartimeus. Een tot drie keer per week wordt er op afspraak in het donker gegeten, vaak door groepen of bedrijven. Eén keer per maand is er een avond voor open inschrijving zodat ook ‘tweetjes’ de ervaring van eten in het donker kunnen ondergaan.

De diners worden dan geserveerd door medewerkers van Bartimeus, vaak is er wel een visueel beperkte gastheer of -vrouw aanwezig.

Reageer op dit artikel