nieuws

China bouwt grootste foie-grasfabriek ter wereld

Restaurant

In China wordt de grootste foie-grasfabriek ter wereld gebouwd. Naar verwachting gaat het om een bedrijf met 200 hectare waar 100 miljoen ganzen en eenden worden gefokt. Het Britse bedrijf Creek Project Investments pompt miljoenen ponden in het bedrijf.

China bouwt grootste foie-grasfabriek ter wereld

De bouwplannen worden gemeld door de internationale dierenwelzijnsorganisatie Stichting Vier Voeters. De organisatie wil dat Creek Project stopt met het investeren in het bedrijf.

Het gaat om een fokkerij nabij Poyang Lake, ruim vijfhonderd kilometer ten zuid-westen van Shanghai. Volgens Vier Voeters wil Creek Project naar verwachting over vijf jaar 100 miljoen ganzen en eenden fokken voor de productie van foie gras.

Vier Voeters heeft Creek Project verzocht om de betrokkenheid bij ’s werelds grootste foie-grasfabriek in China te beëindigen. Indien zij er toch mee doorgaan, zal dat zeker de reputatie van het bedrijf schaden, voorspelt Vier Voeters in een persbericht.

Reageer op dit artikel