nieuws

Jaap van Wageningen terug bij Lambermon’s

Restaurant

Jaap van Wageningen is terug bij Lambermon’s in Haarlem. De maître-sommelier vertrok in januari 2011 om met zijn vrouw het gezicht – en op termijn eigenaar – te worden van het nieuwe restaurant Next in Vijfhuizen, maar dat werd niet het gehoopte succes.

Jaap van Wageningen terug bij Lambermon’s

Begin vorig jaar vertrok Jaap van Wageningen naar ruim negen jaar ‘met pijn in het hart’ bij restaurant Lambermon’s in Haarlem. Hij kreeg de gelegenheid om samen met zijn vrouw het gezicht te worden van het zojuist gestart restaurant Next in Vijfhuizen. ‘De bedoeling was dat we het op termijn zouden overnemen’, aldus Van Wageningen.

Zover kwam het niet. ‘Gelukkig niet, zo blijkt achteraf’, aldus Van Wageningen. ‘Het eerste jaar kwamen we met vallen en opstaan nog redelijk door, maar begin dit jaar kwam de klad erin en daarna ging het snel bergafwaarts. De eigenaresse van het pand kon de exploitatie niet voortzetten en moest op zoek naar kopers. Daarop wilde ik niet wachten. We spraken een opzegtermijn van twee maanden af en daarna zou ik wel zien wat er op mijn pad kwam.’

Van Wageningen en Lambermon’s brasserie & suites-eigenaar Michel Lambermon hielden al die tijd contact en spraken ook openhartig en uitvoerig over de situatie in Vijfhuizen. ‘Van het een kwam het ander’, aldus Van Wageningen, die terugkeert om de zwarte brigade ‘nieuw en beter leven’ in te blazen. ‘Lambermon’s is tijdens mijn afwezigheid toch een ander bedrijf geworden. Het restaurant is weg en daarvoor in de plaats zijn suites gekomen, voor mij dus een nieuwe uitdaging.’

Reageer op dit artikel