nieuws

Nieuw culinair evenement met Zeeuwse sterrenkoks

Restaurant

Deltapark Neeltje Jans is eind september het decor van de eerste editie van Culinair@Sea. De Zeeuwse topkoks Jannis Brevet**, Edwin Vinke**, Rutger van der Weel* en Danny Nolet verzorgen de culinaire invulling en geven masterclasses.

Nieuw culinair evenement met Zeeuwse sterrenkoks

In het weekeinde van 28, 29 en 30 september wordt voor het eerst het culinaire evenement Culinair@Sea gehouden. De tweesterrenchefs Jannis Brevet (Inter Scaldes, Kruiningen) en Edwin Vinke (De Kromme Watergang, Hoofdplaat), sterchef Rutger van der Weel (Katseveer, Wilhelminadorp) en voormalig sterchef Danny Nolet (nu Nolet’s Vistro, Yerseke) verzorgen een culinair weekeinde in samenwerking met Ardoer, dertien Zeeuwse recreatiebedrijven met luxe huuraccommodaties.

Het evenement begint op vrijdag met een ontvangst in één van de bedrijven van Ardoer. Op zaterdag is er vervoer naar Neeltje Jans, waar masterclasses zijn van de vier genoemde Zeeuwse koks. Daar zijn ook wijnspecialisten aanwezig, onder hen Master of Wine Frank Smulders en de vinologen Gert Crum en Sybille Troubeleyn.

Aan het eind van de dag is er een wijnveiling en zorgt Erik van Dalen, voormalig chef-kok van restaurant Katseveer, voor het diner. Het culinair evenement wordt op zondag afgesloten met een lunch naar keuze in een van de vele deelnemende restaurants in Zeeland.

Reageer op dit artikel