nieuws

‘Sergio Herman stopt niet op korte termijn met Oud Sluis

Restaurant

Sergio Herman stopt niet op korte termijn met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. De berichtgeving in de media afgelopen weekend klopt niet. Dat laat Mara Grimm, die de pr voor de sterchef doet, weten.

‘Sergio Herman stopt niet op korte termijn met Oud Sluis

‘Het klopt dat hij een datum in zijn hoofd heeft wanneer hij wil stoppen. Maar het klopt niet dat dit op korte termijn is. Binnenkort gaan de lijnen weer open om te reserveren vanaf september. Het verhaal ligt allemaal dus een stuk genuanceerder’, aldus Grimm.

De ophef over Sergio Herman ontstond na een artikel in de Belgische krant De Tijd. Daarin meldde Herman dat hij wil stoppen met Oud Sluis en dat hij zelfs een einddatum in zijn hoofd heeft. De datum zelf meldt hij niet. Nederlandse media namen het bericht over en kopten afgelopen weekend hierover in hun kranten.

Het is niet de eerste keer dat Sergio Herman roept dat hij wil stoppen met koken op hoog niveau. In 2005, toen hij net in bezit was van een derde Michelinster, liet hij in de regionale pers optekenen dat hij over vijf jaar zou willen stoppen.

De nu 42-jarige Herman liet destijds ook weten dat hij dit vak niet tot zijn vijftigste wil blijven doen. Herman droomde eerder over het starten van een swingende tent in Antwerpen of een zaak in Barcelona of Ibiza. Sergio Herman is naast Oud Sluis ook eigenaar van Pure C in Cadzand en hij opent in 2013 een restaurant in Antwerpen.

Reageer op dit artikel