nieuws

De Echoput* levert Haringmaster 2012

Restaurant

Jaap Harm van Seggeren van sterrestaurant De Echoput in Hoog Soeren draagt de titel Hanos Haringmaster 2012. Zijn Hollandse Nieuwe met beef jerkey en zuurdesem, dille, zure bom en komkommer is 7 juni verkozen tot beste haringgerecht van 2012.

De Echoput* levert Haringmaster 2012

De chef van De Echoput* versloeg de andere dertien deelnemers aan de wedstrijd om de titel Haringmaster 2012. Jaap Harm van Seggeren won een geldbedrag van 500 euro, te besteden in een van de vestigingen van Hanos.

Het gerecht van Van Seggeren won door de originele combinatie met vlees waarbij de smaak van de haring toch volledig overeind bleef, aldus juryvoorzitter Timo Munts , chefkok van restaurant Merlet* in Schoorl.

De tweede prijs ging naar Pascal Gebben van hotel De Wiemsel* in Ootmarsum. Derde werd Vincent Hoekstra van Vincent Eilandkeuken in Den Burg.

De wedstrijd vond 7 juni plaats bij Hanos in Amsterdam. De jury keurde de gerechten op basis van herkenbaarheid van de haring, smaakbalans en creativiteit. Naast Timo Munts had ook Lieneke Schuitemaker, hoofdredacteur van vakblad Vismagazine zitting in de jury, evenals freelance kok Edwin Severijn.

Reageer op dit artikel