nieuws

Heel de wereld op spies’ bij nieuw restaurant Goes

Restaurant

Het nieuwe Restaurant de Werelt in Goes serveert haar gerechten aan tafel aan een zwaard. Tijdens het diner komt daarbij de gehele kaart voorbij, waardoor het maken van een keuze niet nodig is. Zaterdag 16 juni is de officiële opening.

Heel de wereld op spies’ bij nieuw restaurant Goes

‘Restaurant de Werelt, heel de wereld op een spies’, dat is de slogan van restaurant De Werelt, zo schrijft PZC.nl. Zaterdag 16 juni opent de eetgelegenheid in de Wijngaardstraat in Goes de deuren. Eigenaar Rudi de Kooning vertelt in het artikel dat hij zijn gasten mee wil nemen op een culinaire reis rond de wereld.

De gerechten in het restaurant worden bereid op de Brazialiaans barbecue churrascaria, waarna ze aan tafel worden geserveerd en gepresenteerd aan een zwaard. Gasten hoeven geen keuze te maken, want tijdens het diner komt de gehele kaart voorbij.

De restaurateur heeft het idee gehaald uit een oude anekdote over een vergeetachtige ober, die door zijn vele fouten zijn baas verplichtte tot het serveren van alle gerechten aan alle gasten, aldus het artikel. De kaart is gebaseerd op verschillende culturen en de daarbij horende eetgewoontes.

Het restaurant is gevestigd in pand de Wereld, waarin in het verleden brouwerij De Wereld was gevestigd. Die brouwerij werd geëploiteerd door een van de voorvaderen van de huidige eigenaar.

Reageer op dit artikel