nieuws

Johan Christiaan Reker weg bij Landgoed Avegoor

Restaurant

Chef-kok Johan Christiaan Reker moet weg bij Landgoed Avegoor. Reden voor het niet verlengen van het contract van de chef die in januari 2011 voor Avegoor ging werken, is de tegenvallende omzet van het landgoed in Ellecom.

Johan Christiaan Reker weg bij Landgoed Avegoor

Reker, die onder meer werkte voor De Echoput in Apeldoorn en diverse sterzaken in het buitenland laat weten op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging. ‘Zowel binnen- als buitenland. Ik houd alles open.’

Door het uitblijven van voldoende omzet kampt Avegoor met een te ruime en dure keukenbrigade, zo wordt het vertrek van Reker op het landgoed aangekondigd. ‘Eind van deze maand loopt mijn contract af. Er moet nu gewoon in het belang van Avegoor gedacht worden. Avegoor gaat door met de sous-chefs.’

Door het contract van de chef-kok niet te verlengen is de werkgelegenheid van de overige keukenbrigade voorlopig gegarandeerd.

Landgoed Avegoor heeft drie restaurants: MAX, NooN, en Giga’s. ‘Volgens mij hebben we de drie concepten aardig op de kaart gezet. Daar ligt het volgens mij ook niet aan. Vorige week hadden we nog een goede recensie van Pieter Nijdam in de Telegraaf. De omzet blijft helaas achter en dan moeten er dit soort maatregelen genomen worden.’

Reageer op dit artikel