nieuws

Jonnie Boer*** sluit Chefs (R)Evolution af met stunt

Restaurant

Driesterrenchef Jonnie Boer zorgde voor een verrassende slotact op het tweedaagse congres Chefs (R)evolution op 4 juni in Zwolle. Zijn boodschap: wie de beste chef van de wereld wil zijn, moet geen kopie worden van anderen.

Jonnie Boer*** sluit Chefs (R)Evolution af met stunt

Om zijn statement kracht bij te zetten, onthulde Boer samen met de andere sterrenchefs die meewerkten aan Chefs (R)evolution een kopieermachine op het podium. Vervolgens vielen er van de bovenste balkons in de volle zaal van Theater De Spiegel in Zwolle vele kopietjes met gerechten naar beneden.

Met deze act kreeg Boer de handen op elkaar uit de zaal. Daarna sprak hij zijn slotwoord uit. ‘Wordt geen kopie, blijf jezelf.’

De slotact was zo verrassend omdat Boer eerder had aangekondigd dat het congres in Zwolle zou eindigen met  de presentatie van de beste chef ter wereld. ‘Deze hebben alle chefs die mee werken aan Chefs (R) Evolution unaniem gekozen’, zo liet hij eerder aan Misset Horeca weten. ‘Ik heb ze allemaal persoonlijk gevraagd of ze het er mee eens waren.’

In de wandelgangen van het Zwolse evenement speculeerde men veelvuldig wie die grote chef zou kunnen zijn. Met de presentatie van de kopieermachine, bleek dat Boer voor een stunt had gezorgd.

Reageer op dit artikel