nieuws

Rob van der Veeken wint zevende voorronde Zilveren Champignon

Restaurant

Wedstrijdkok Rob van der Veeken van De Hofstee in Bladel heeft op 5 juni de zevende voorronde van de Zilveren Champignon op de Floriade in Venlo gewonnen. Joost Opdenoor van de leraren-opleiding PTH Eindhoven wist zich net als de winnaar te plaatsen voor de kwartfinale van de kookcompetitie.

Rob van der Veeken wint zevende voorronde Zilveren Champignon

Van der Veeken is verwoed wedstrijdkok en voormalig sous-chef van tweesterrenzaak Da Vinci in Maasbracht. Sinds 2011 runt hij De Hofstee in Bladel. Opdenoor ging door omdat hij meer dan 1000 punten had behaald.

Opdracht van de kookwedstrijd is het bereiden van vier gangen en een amuse met champignons en twee verplichte ingrediënten uit de black box. Daarin zat deze keer dunne lende van het kalf en spek van livar.

Andere deelnemers aan de voorronde op 5 juni waren: Niek van Lieverloo van Hofstede De Blaak in Tilburg en Tom Broekmeyer van restaurant Le Marron in Malden.

De jury bestond deze keer uit Meesterkok Paul Pollux  van Aubergine in Steijl, Meesterkok Eric Swaghoven van Valuas in Venlo en vastjurylid en Meesterkok Hein Willemsen. De wedstrijdleider was Peter Zandboer.

Bij voorronde nummer zes op 22 mei ging Gijs Geerts van Rustoord in Esbeek met de winst aan de haal. Teun Rondeel van restaurant Wollerich in Sint Oedenrode plaatste zich ook voor de volgende ronde in verband met een puntenaantal van meer dan 1000.

Foto: Passion HI

Reageer op dit artikel