nieuws

23 deelnemende landen Bocuse d’Or bekend

Restaurant

De line up van de veertiende wereldfinale om de Bocuse d’Or in Lyon is bijna helemaal bekend. 23 landen hebben zich geplaatst, waaronder Nederland. De organisatie heeft nog een wildcard te vergeven.

23 deelnemende landen Bocuse d’Or bekend

Nederland is een van de 23 landen die op 29 en 30 januari 2013 mag aantreden in Lyon.

De selectie van de 23 wedstrijdlanden vond plaats na 60 nationale finales en drie continentale competities in Europa, Azië en Latijns Amerika. Alle vijf werelddelen zijn dit keer vertegenwoordigd in de mondiale finale.

Martin Ruisaard

Het is de eerste keer dat Marokko deelneemt in Lyon, net als Hongarije. Nederland is voor de derde achtereenvolgende keer van de partij. Martin Ruisaard van De Fuik in Aalst vertegenwoordigt ons land. In 2011 was Marco Poldervaart zijn voorganger en in 2009 hield Wim Klerks de oranje eer hoog.

Scandinavië en Zuid-Amerika

De organisatie van Bocuse d’Or kwalificeert Scandinavië en Zuid-Amerika als gebieden waar momenteel een gastronomische revival plaats vindt. De afgelopen wedstrijdedities scoorden de Scandinavische landen hoog. In 2011 won de Deense kok Rasmus Koefoed van restaurant Geranium in Kopenhagen. Bij de Europese finale was de Braziliaanse topkok Alex Atala voorzitter. Er is een enorme creativiteit en de Zuid-Amerikaanse chefs maken naam, vindt de organisatie. Naast Brazilië en Mexico neemt Guatamala deel.

23 landen

De landen die meedoen, zijn in alfabetische volgorde: Australië, België, Brazilië, Canada, China, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Guatemala, Hongarije, IJsland, Japan, Mexico, Morokko, Nederland, Noorwegen, Singapore, Sri Lanka, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland. Er is nog een wildcard te vergeven.

De kookcompetitie Bocuse d’Or is vernoemd naar de befaamde sterrenkok Paul Bocuse. Verdeeld over twee dagen koken teams van chef en commis een vlees- en visschotel in vijf uur tijd. Binnenkort worden de twee verplichte vis-en vleesingrediënten bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel