nieuws

Brouwerskolkje verder als bistro

Restaurant

Brouwerskolkje in Overveen, het restaurant waar Moshik Roth twee Michelinsterren kookte, gaat verder als bistro. De sterrenchef nam eind april afscheid van de zaak in Overveen om in augustus opnieuw te starten in Amsterdam. Nieuwe eigenaar van de zaak is Martin Faber.

Brouwerskolkje verder als bistro

Martin Faber (36) gaat op de oude locatie van tweesterrenchef Moshik Roth in Overveen verder met een bistroconcept onder de naam Brouwerskolkje eten & drinken. ‘Een dagzaak waar gasten naast het diner ook welkom zijn voor koffie met appeltaart, ontbijt of lunch. We zijn elke dag open van 10 tot 22 uur. Heel toegankelijk. De locatie is prachtig en we hebben tijdens de sluiting een groot terras met honderd zitplaatsen aangelegd. Binnen zitten we nu op 36 couverts.’

Terras

Naast het terras heeft Haarlemmer Faber nog wat andere aanpassingen gedaan: ‘ander meubilair en alles opnieuw geverfd’. Faber, die voorheen werkte bij strandtent Sissy Boy in Bergen aan Zee en bij Koetjes&Kalfjes, huurt het pand van Martin Veerbeek die achter het restaurant in het jachthuis woont. Ook het eigendomsrecht op de naam huurt hij van Veerbeek.’

‘Ik had het natuurlijk over een heel andere boeg kunne gooien, maar de naam Brouwerskolkje hoort bij deze locatie.’ Faber erkent dat er de eerste weken sprake was van ruis rondom de vertrekkende sterrenzaak ’t Brouwerskolkje en de nieuwe bistro Brouwerskolkje eten & drinken. ‘Nu is daar al geen sprake meer van.’

Groupon

Om de startende zaak een duwtje in de rug te geven, ging Faber in zee met Groupon. Een driegangendiner voor 2 personen voor 34 euro. Dit leverde hem 3.000 couverts op. ‘Dat was even nodig om de ombuiging te maken. Mensen laten weten dat hier iets nieuws zit. Maar ik moet zeggen dat het tot nu toe heel goed gaat. Beter weer zou fijn zijn voor de terrasomzet…’

Menukaart nieuwe Brouwerskolkje

Enkele gerechten van Brouwerskolkje eten&drinken:
Uitsmijter ham en kaas 7,50 euro
Tosti van Frans landbrood (ham of kaas) 5,00
Pomodori soep 5,50
Carpaccio met krul van eendenlever 10,95
Sliptong met friet en salade 19,50.
Kalfsentrecote met groene asperges, gekonfijte aardappel en bearnaisesaus 23,50
Voor de kids: kipnuggets met friet 10,00
Bittergarnituur 7,75

Reageer op dit artikel