nieuws

De Bloemenbeek in mondiaal boek over gezonde keuken

Restaurant

Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte is een van de twaalf wereldkeukens die centraal staat in het boek Health Cuisine van de Nederlandse hospitalityconsultant Nico Dingemans.

De Bloemenbeek in mondiaal boek over gezonde keuken

Het boek Health Cuisine belicht in totaal twaalf bestemmingen over de hele wereld. ‘We laten de gezonde gastronomie zien aan de hand van twaalf hotels en hun chefs’, vertelt initiatiefnemer Nico Dingemans. Inmiddels heeft hij in SHA Wellness Clinic in Spanje, Chiva-Som in Thailand en The Mira Hong Kong in China bezocht voor zijn boek.

Op 8 juni vond een pitch-event in De Lutte plaats en presenteerde Landhuishotel De Bloemenbeek zich als Nederlandse deelnemer. Meesterkok Michel van Riswijk serveerde een aantal regionale gerechten. ‘We zijn vereerd. Het is heel mooi dat we Nederland en Twente vertegenwoordigen’, vindt de chef-kok.

Dingemans die adviesbureau Hospitality in Health in Enschede heeft, koos voor De Bloemenbeek omdat ze bij hem in de regio zitten maar ook omdat ze al heel lang bezig zijn met regionale producten. Verder speelt mee dat ze al jarenlang voetbalteams zoals Ajax over de vloer hebben waar ze voor koken.

Gezondheidsvoordelen

‘Met het boek wil ik de culinaire biodiversiteit laten zien: waar koken ze met gezondheidsvoordelen’, vertelt Dingemans. Die gezondsheidsvoordelen kunnen het gebruik van bepaalde ingrediënten met een gezondheidsfactor zijn maar ook regionale producten of bepaalde bereidingswijzen.

Healthcheck

Het idee voor het boek is ontstaan vanuit zijn bedrijf Hospitality in Health: waar hij hotellerie en gastronomie samenbrengt. Hij zoekt bijvoorbeeld koks en managers voor luxe vijfsterren(zorg)hotels en spa’s in Europa en in het Midden Oosten. ‘Daar is het heel normaal om gastronomie te combineren met zorg in luxe resorts. Je krijgt eerst een healthcheck als je binnenstapt.’

Het boek van Dingemans moet op 12-12-2012 moet verschijnen. Culinair fotograaf Jan Bartelsman maakt de foto’s. Hij is onder meer bekend als huisfotograaf van De Librije. Naast de eerder genoemde landen is Indonesië, Dubai, India, Portugal, Malediven, Abu Dhabi en Jordanië. Het twaalfde land staat nog niet vast.

Via de website www.health-cuisine.com en op facebook www.facebook.com/healthcuisinebook is de making of van het boek te volgen en is voorinschrijving mogelijk.

Reageer op dit artikel