nieuws

De Leest** gebruikt zomer voor restyling

Restaurant

Jacob-Jan Boerma en Kim Veldman gebruiken de zomersluiting om tweesterrenrestaurant De Leest in Vaassen te restylen. Het aantal couverts en de indeling blijven hetzelfde, de rest wordt volledig anders, laat Veldman weten. ‘Het wordt intiemer: warmer en donkerder.

De Leest** gebruikt zomer voor restyling

‘Zeven jaar geleden hebben we een deel aangebouwd en is het interieur voor het laatst vernieuwd’, begint Kim Veldman de reden voor de restyling van tweesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. ‘Jacob Jan en ik vonden het tijd voor een vernieuwing.’

‘Wat er allemaal gaat veranderen? Er komt onder andere een nieuwe bar’, vertelt Veldman. ‘Een van de wijnkasten wordt verwijderd en er komt een nieuwe terug op een andere plek. De houten vloer wordt opgeknapt en er komen ook nieuwe gordijnen.’

Veldman noemt het restaurant na de restyling ‘intiemer en warmer’. ‘De uitstraling wordt donkerder en aardser, en daardoor volledig anders.’

De verbouwing gaat in samenwerking met Kaja Interieurs. Een verrassende partner, weet ook Veldman. ‘Het bedrijf is vooral bekend vanwege het inrichten van zaken met een bruin café-uitstraling. Kaja doet echter veel meer en dat willen ze samen met ons graag laten zien.’

Voor Veldman en Boerma speelde vooral een rol dat ze een partner vonden, die goed luisterde naar wat zij mooi vonden en die dat heeft vertaald in een ‘prachtige restyling’. Tweesterrenrestaurant De Leest is gesloten tot en met dinsdag 7 augustus.

Foto: Restaurant De Leest in Vaassen

Reageer op dit artikel