nieuws

Ferran Adrià wil Japans restaurant in Barcelona

Restaurant

Ferran Adrià heeft plannen voor een Japans restaurant in Barcelona. Dat meldden diverse media naar aanleiding van bericht op Twitter, dat zou zijn geplaatst door een medewerker van de Spaanse topkok. De exploitatie zou moeten gebeuren in samenwerking met zijn broer Albert.

Ferran Adrià wil Japans restaurant in Barcelona

De bekende Spaanse topkok Ferran Adrià, jaren chef-kok van driesterrenrestaurant El Bulli in het Spaanse Rosas, en zijn broer Albert meldden eerder dit jaar al plannen te hebben voor de opening van een Mexicaans restaurant in Barcelona.

Volgens een medewerker van Adrià komt daar in dezelfde stad wellicht een Japanse eetgelegenheid bij. Diverse media meldden het nieuws naar aanleiding van een bericht op Twitter. Daarin zou alleen melding zijn gemaakt van de komst van het restaurant en wordt niets gezegd over een eventuele openingsdatum en de locatie.

‘Londen op verlanglijst’

Na de sluiting van driesterrenrestaurant El Bulli in Rosas openden de broers Adrià in Barcelona (ook) al hun cocktail- en tapasbar 41 Grados en (in hetzelfde pand) tapasrestaurant Tickets.

Verder zijn er plannen voor een horecagelegenheid in de Engelse hoofdstad Londen (opening zou moeten plaatsvinden in 2013), met op de kaart cocktails en snacks, en moet in de loop van 2014 de El Bulli Foundation openen op de plek van het voormalige driesterrenrestaurant.

Bronnen: Metronieuws.nl, Culy.nl en Blog.nl

Bekijk hier het exclusieve interview dat Misset Horeca in 2009 had met Ferran Adrià.

Update 12.45 uur:
Culinair journalist Mara Grimm bevestigt de komst van het Japanse restaurant. Volgens haar opent de eetgelegenheid in november en komt het om de hoek bij tapasrestaurant Tickets.

Reageer op dit artikel