nieuws

Geslaagde actie voor getroffen Italiaanse kaasboeren

Restaurant

Samuel Sanders en Raymond Janssen kijken met een goed gevoel terug op hun actie Red een Kaas. Liefst 7745 mensen maakten 25 euro over en kochten daarmee 1,5 kilo Parmezaanse kaas van Italiaanse kaasboeren die in mei werden getroffen door de aardbevingen.

Geslaagde actie voor getroffen Italiaanse kaasboeren

Met de actie Red een Kaas wilden de Nijmeegse ondernemers Samuel Sanders en Raymond Janssen Italiaanse kaasboeren een hart onder de riem steken. Zij werden in mei dit jaar getroffen door aarbevingen, hetgeen leidde tot veel (financiële) schade.

Belangstellenden konden de actie steunen door voor 25 euro 1,5 kilo originele Parmigiano Reggiano te kopen. De initiatiefnemers hoopten op ‘een stuk of honderd deelnemers’, maar zagen uiteindelijk liefst 7745 bestellingen binnenkomen. ‘Het toont de kracht van goede online communicatie’, aldus Janssen.

De kazen worden van 15 tot en met 19 augustus uitgereikt op de Landgoedfair 2012, die wordt gehouden op de Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Daar is een speciale Red-Een-Kaas-Weide. ‘Een mooie plek om dat te doen. Het regionale product staat er centraal en dat associeert perfect met ons initiatief’, aldus Sanders.

Reageer op dit artikel