nieuws

Tweede zaak voor Eric van Veluwen

Restaurant

Eric van Veluwen, de bio-kok van Nederland opent een tweede zaak. Hij wordt exploitant van het Wapen van Heeckeren in Hummelo. Daarnaast runt hij al de Keuken van Hackfort in Vorden.

Tweede zaak voor Eric van Veluwen

De plannen van Eric van Veluwen met Het Wapen van Heeckeren omvatten een bistro, wijncafé en een Bed&Breakfast met twee appartementen. De schuur voor de herberg wordt bovendien ingericht als atelier. Het rijksmonument wordt het komende half jaar verbouwd voor ongeveer een miljoen euro.  Van Veluwen hoopt begin volgend jaar open te gaan. De ondernemer wordt geen eigenaar van het Rijksmonument. Dit blijft van gravin Van Regteren Limpurg. ‘De pandeigenaar heeft er net zo veel zin in als wij’ zegt een enthousiaste Van Veluwen.  ‘Het is een prachtige locatie, historisch pand met oude toog. Echt geweldig. We willen ook zo veel mogelijk van de sfeer behouden. De boerenrockband Normaal heeft er een lp opgenomen. Heb ik net via marktplaats gekocht!’

Team

Van Veluwen is bezig met de sollicitaties. Keukenchef wordt Alex van Zuuk, de chef-kok die de leiding had over de Keuken van Hackfort in Vorden, een ander bedrijf van Van Veluwen. ‘Het wijncafé gaat voornamelijk Nederlandse wijnen schenken. Als het kan biologisch. Tegenover het bedrijf in Hummelo wordt een biologisch-dynamisch melkveebedrijf gebouwd met een gesloten kringloop. Hen zie ik al als leverancier voor me.’

Huis Nieuw Rande

Sinds 1 juli neemt Eric van Veluwen ook voor een interim periode het management over voor Huis Nieuw Rande in Diepenveen. ‘We gaan het eerst voor een half jaa doen. Met verlenging van een jaar als optie. De cateraar die er op zat, krijgt het niet meer rond. Als alles goed gaat, nemen we de gehele exploitatie over.’

Keuken van Hackfort

In mei vorig jaar startte Van Veluwen met de Keuken van Hackfort in Vorden. Deze brasserie bevindt zich in een kasteel. De keuken heeft de beschikking over groentes uit de eigen tuin. De moestuin grenst aan het eigen terras.

De vorige uitbater van de horecalocatie in Hummelo, Evert-Jan van Oosterink, is eind vorig jaar overleden.

Reageer op dit artikel