nieuws

Restaurant Sucre failliet

Restaurant

Het allereerste toetjesrestaurant van Nederland, Sucre in Amsterdam, is failliet. De rechtbank in Amsterdam heeft het faillissement op 14 augustus uitgesproken.

Restaurant Sucre failliet

Naam heeft Sucre by Peter Scholte gemaakt met een grote keuze in desserts, zowel zoet als hartig. Maart 2008 ging het restaurant van start als initiatief van Martijn Machielse en Eline Kok. De keuken staat vanaf het begin onder leiding van Peter Scholte, bijgestaan door Stephan Huizinga.

Sucre verhuisde vorig jaar nog van de Amstelveenseweg naar de Hobbemastraat, naar het pand waar ook het restaurant Vossius van Robert Kranenborg zat.

Peter Scholte was helaas niet bereikbaar voor commentaar. Het is niet bekend of Sucre een doorstart maakt of wat Scholte nu gaat doen. De website van het restaurant vermeldt niets over het faillissement. Sucre by Peter Scholte werd door GaultMillau in de gids van 2012 bestempeld als veelbelovend en scoorde 14 punten. Naast het restaurant had Sucre ook een eigen winkel en een brasserie.

Scholte werkte voor zijn start bij het dessertrestaurant bij Chalet Brakkestein in Nijmegen. Annen Etage (één Michelin-ster) in Oslo en bij andere topzaken in San Francisco en Oxford.

 

Bekijk hier een video van de opening van Sucre, 2008 nog aan de Amstelveenseweg.

Reageer op dit artikel