nieuws

Jeroen de Zeeuw chef-kok Nevy Amsterdam

Restaurant

Jeroen de Zeeuw is de nieuwe chef-kok van Nevy in Amsterdam. De Zeeuws laatste werkgever was restaurant Podium in Utrecht. Nevy is gevestigd aan de Westerdoksdijk en eigendom van IQ Creative.

Jeroen de Zeeuw chef-kok Nevy Amsterdam

Begin dit jaar ging Jeroen de Zeeuw aan de slag bij Podium in Utrecht, het restaurant van Leon Mazairac. ‘Een samenwerking die van tijdelijke aard was vanwege de woon-werkafstand die ik dagelijks moest afleggen’, aldus De Zeeuw. ‘Daarvan waren we beiden op de hoogte.’

Bij Nevy heeft De Zeeuw de taak met zijn keukenbrigade ‘nieuwe, verrassende en pure, maar vooral betaalbare en herkenbare vlees- en visgerechten te ontwikkelen’. De chef-kok spreekt van ‘een nieuwe uitdaging op het perfecte moment.’

Nevy is eigendom van IQ Creative, van Bert van der Leden, dat ook verantwoordelijk is voor de exploitatie van onder andere de Amsterdamse horecagelegenheden Supperclub, Mercat en Envy.

In november 2011 vertrok De Zeeuw onverwacht bij Fris in Haarlem, het restaurant van Jeunes Restaurateurs d’Europe-voorzitter Lex Gasseling. Daarvoor werkte hij bij onder meer De Kas in Amsterdam, Lambermon’s in Haarlem en De Vrienden van Jacob in Santpoort. Ook was hij een tijd in dienst bij The Fat Duck van Heston Blumenthal in het Engelse Bray.

Reageer op dit artikel