nieuws

Facebookactie moet restaurant van ondergang redden

Restaurant

Ondernemer Pol van der Zwalm gaat met een Facebookcampagne proberen zijn restaurant van de financiële ondergang te redden. De eigenaar van Pixels in Breda vraagt mensen om 50 of 100 euro over te maken om zijn zaak overeind te houden.

Facebookactie moet restaurant van ondergang redden

De Bredase restaurateur Pol van der Zwalm vertelt over zijn bijzondere en ultieme reddingsactie op de website van BN/De Stem. De ondernemer investeerde in zijn restaurant Pixels, maar zijn enthousiasme werd zijn ondergang.

Van der Zwam zit niet alleen stevig in de schulden, hij kreeg ook een burn out en zag zijn relatie op de klippen lopen, zo vertelt hij in het artikel. Een unieke actie via Facebook moet hem en zijn restaurant redden.

Facebook-project Red Pixels

De bijzondere roep om hulp is ontstaan door de Facebook-reuring rondom Project X in Haren, maar dan vanwege de positieve inslag. Met Project X liep het verkeerd af, maar je kunt het ook positief gebruiken, zo laat hij weten in het artikel.

Het Groningse project heeft volgens volgens Van der Zwam laten zien dat je via Facebook heel veel in beweging kunt zetten en dat hoopt hij ook te realiseren met zijn Project Red Pixels.

‘Een enorme tegenprestatie’

‘Ik red het niet alleen, daarom ga ik mensen vragen of ze 50 of 100 euro willen overmaken’, aldus de restaurateur tegen BN/De Stem. Met de donaties hoopt hij zijn restaurant overeind te houden.

Van der Zwam benadrukt dat er ‘een enorme tegenprestatie’ tegenover staat. In de week dat de donateurs jarig zijn, krijgen ze een bijzondere verrassing. Hij wil niet zeggen wat. Als de restaurateur het niet redt, gaat hij thuis koken bij de mensen die hem hebben gesteund. Hij heeft dan naar eigen zeggen toch tijd zat.

Reageer op dit artikel