nieuws

Geen restaurantgids SpecialBite in 2012

Restaurant

De jaarlijkse restaurantgids SpecialBite met daarin de 501 meest bijzondere restaurants verschijnt dit jaar niet. Oorzaak zijn de lastige marktomstandigheden, aldus uitgever Veen Media. Of SpecialBite definitief stopt of in een andere vorm verdergaat, is nog niet bekend.

Geen restaurantgids SpecialBite in 2012

Dit jaar zou de twaalfde editie van de papieren SpecialBite Jaargids verschijnen, de editie voor 2013. De lastige marktomstandigheden hebben uitgeverij Veen Media echter anders doen beslissen. De twaalfde editie komt er niet.

Of SpecialBite definitief stopt of in een andere vorm verdergaat, is volgens de uitgever nog niet bekend. Naast de jaargids bracht de uitgever vorig jaar drie edities van SpecialBite Magazine uit. Ook de toekomst van de website en de app zijn nog ongewis. SpecialBite is opgericht in 2000 en sinds 2008 in handen van Veen Media.

Restaurant Ivy al drie jaar de beste

De papieren uitgave met daarin de volgens SpecialBite 501 meest bijzondere restaurants, verscheen jaarlijks in november. De opgenomen adressen werden geselecteerd door een team van vijftig anonieme zogeheten spotters.

Het Rotterdamse sterrestaurant Ivy vanFrançois Geurds voerde al drie jaar achtereen deze ranglijst aan. Vorig jaar werden voor het eerst ook zeven Helden voor 2012 benoemd: ondernemers die volgens de culinaire gids lef en visie toonden.

Reageer op dit artikel