nieuws

HanTing Cuisine eerste restaurant met medicinale keuken

Restaurant

Restaurant HanTing Cuisine in Den Haag, oud-winnaar van de Misset Horeca Chinese Restaurant Top 100, lanceert als eerste restaurant een Medical Food Menu, gebaseerd op de Chinese medicinale keuken en vertaald naar de Europese smaakbeleving. HanTing start verder een academie waar smaakvolle gerechten worden ontwikkeld die voor iedereen gezond zijn en die de werking van de belangrijkste organen ondersteunen.

HanTing Cuisine eerste restaurant met medicinale keuken

Het ‘Medical Food Menu’ bestaat uit vijf gerechten die zijn gericht op het hart, de lever, de nieren, de milt en de longen. De gerechten bevatten heilzame Chinese kruiden en andere ingrediënten met de juiste dosering en combinatie, en zonder nadelige bijeffecten. De gerechten zijn nauwkeurig getest door partner-instituut Shandong University of Traditional Chinese Medicine (SDUTCM). Het menu wordt geserveerd naast de bestaande kaart van het Haagse restaurant.
De HanTing Academy gaat zich richten op onderzoek en opleiding. Deze culinaire academie wordt opgericht door de eigenaar en chef van HanTing, Han Ji.

Han: ‘Het doel van de academie is tweeledig: laten zien dat lekker eten ook gezond kan zijn en gerechten ontwikkelen die een bijdrage leveren aan een gezonder levenspatroon. Wij vertalen 5.000 jaar ervaring met medicinaal koken in China naar Europese smaken. Na vier jaar testen en experimenteren zijn de eerste gerechten nu gereed om geserveerd te worden’.

Chef Han Ji start de academie om de Chinese visie op gezond eten in Europa te introduceren. Hij gaat dit doen met chef Frank Naar, die projectleider wordt binnen HanTing Academy. Samen ontwikkelen zij de Chinese medicinale gerechten die zijn aangepast aan de Europese smaken.

De Shandong University is volgens HanTing Cuisine één van de beste universiteiten op het gebied van voedingsleer in China. HanTing en Shandong University voeren gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek uit naar de effecten van recepten met de gezonde kruiden.
Han Ji werkt  acht jaar aan een combinatie van de Franse met de Chinees-Aziatische keuken. Zijn restaurant HanTing Cuisine wordt gezien als het beste Chinese restaurant van Nederland en met zijn restaurants Umami maakt hij de Aziatische keuken bereikbaar voor een groot publiek. Restaurant HanTing won in 2011 de tweede editie van de Misset Horeca Chinese Restaurant Top 100.

Reageer op dit artikel