nieuws

La Rive van 8 naar 9 in Lekker 2013

Restaurant

Het sterrestaurant van het Amstel Hotel, La Rive in Amsterdam onder leiding van chef Roger Rassin, staat op 9 in de top-10 van Lekker 2013. Een plekje lager dan vorig jaar toen La Rive de achtste positie innam. In een eerste reactie zegt Rassin dat hij volgend jaar van de negen graag een zes wil maken.

La Rive van 8 naar 9 in Lekker 2013

‘Ik ben heel blij met een positie in de Top 10 van Lekker 2013, ik sta toch maar mooi tussen twee- en driesterrenchefs’, aldus Rassin. De chef van Het Amstel Hotel geeft bovendien aan dat hij deze plek niet zonder zijn brigade had kunnen halen.

Roger Rassin en zijn brigade hoorden op woensdagochtend 24 oktober van hun notering in de top 10 van Lekker 2013. Dit gebeurde tijdens een verrassingsbezoek van een delegatie van de culinaire gids aan het restaurant in Amsterdam.

Rassin overrompelt volgens Lekker de gast met zijn signature-amuse: in honing, steranijs en gember gemarineerd kerstomaatje, gefrituurd en daarna gekaramelliseerd met sesamzaadjes en geserveerd met sojagranité. ‘Uiterst smakelijk.’

Door de grote concurrentie daalt La Rive één plaats, van 8 naar 9, schrijft Lekker. Verder een mooi compliment voor de bediening van La Rive: ‘De bediening is, zeker voor Nederlandse begrippen, uitzonderlijk goed.’

La Rive is – samen met Ivy – het enige restaurant met ‘slechts’ één Michelinster. De overige acht hebben twee of meer sterren.

» Bekijk hier de complete Top 100 van Lekker 2013

Reageer op dit artikel