nieuws

Michelin lekt Britse nieuwe sterren

Restaurant

De nieuwe Michelinsterren voor Britse restaurant zijn per abuis te vroeg gepubliceerd op de eigen website van Michelin. Vier oktober zou Michelin haar nieuwe gids presenteren, maar eind vorige week lekte het nieuws uit.

Michelin lekt Britse nieuwe sterren

The Fat Duck, The Waterside Inn, Alain Ducasse en Gordon Ramsay behouden hun drie sterren. Een nieuwe ster is er onder andere voor de pub van Heston Blumenthal Hinds Head in Bray.

Drie restaurants krijgen in de gids voor 2013 een tweede ster, zestien zaken krijgen hun eerste ster. Michelin heeft de stermutaties die onbedoeld zijn uitgelekt bevestigd tegenover Britse media.

De nieuwe tweesterren zaken zijn Restaurant Latymer van chef Michael Wignall in het PennyHill Park Hotel, Restaurant L’Enclume in Cartmel van Simon Rogan en Sketch in Londen. Dit laatste restaurant is een samenwerking tussen de Franse driesterrenchef Pierre Gagnaire en restaurateur Mourad Mazouz.

Het is niet de eerste keer dat Michelinnieuws uitlekt in Groot-Brittannië. In 2009 werden ze voortijdig bekend door een foodblogger en in 2010 stuurde online boekhandel Amazon per ongeluk een gids te vroeg naar een restaurant.

Reageer op dit artikel