nieuws

Stephan Nijst nieuwe chef At Sea Scheveningen

Restaurant

Stephan Nijst is de nieuwe chef van At Sea in Scheveningen, een van de drie restaurants van sterchef Paul van Waarden. Nijst, die landelijke bekendheid kreeg door zijn deelname aan het tv-programma Mijn tent is Top, komt over van De Knip in Voorschoten.

Stephan Nijst nieuwe chef At Sea Scheveningen

De verhuizing naar restaurant At Sea in Scheveningen is voor Stephan Nijst min of meer een terugkeer op het oude nest. De chef werkte in de keuken van restaurant Paul van Waarden in Rijswijk, een van de andere zaken van Paul van Waarden, toen het in 2002 door Michelin werd bekroond met een ster.

‘We hebben elkaar gewoon gevonden’, verklaart Nijst zijn overstap. ‘Via René (Michielsen, inmiddels mede-eigenaar van At Sea, red.) zijn we in contact gekomen en van het een kwam het ander. Ik word het gezicht van het restaurant. Woensdag 3 oktober gaan we open met een nieuwe kaart, die door mij is samengesteld.’

Mijn Tent is Top

Nijst komt over van De Knip in Voorschoten, waar hij ruim twee jaar werkte. Daarvoor kreeg hij landelijke bekendheid door met Choix du Chef in Den Haag deel te nemen aan het populaire tv-programma Mijn Tent is Top van Herman den Blijker. Choix du Chef won niet en moest uiteindelijk de deuren sluiten.

‘Ik heb bij De Knip de tijd gekregen om mezelf – weer – te ontplooien en mijn wonden te likken na het financiële echec met Choix du Chef’, aldus Nijst. ‘Mijn benoeming bij At Sea voelt als een compliment en een bevestiging, dat is een heerlijk gevoel.’

Sterchef Paul van Waarden bezit inmiddels drie restaurants. Vorige maand opende hij in het Statenkwartier in Den Haag De Keuken van Waarden Azië, in samenwerking met Henk Au en John Chau.

Reageer op dit artikel