nieuws

Bib-verlies voor Ron’s Vis van de Dag: concept bestaat niet meer

Restaurant

Restaurant Ron’s Vis van de Dag is haar Bib kwijt, zo oordeelt Michelin op maandag 5 november 2012. ‘Ron’s Vis van de Dag bestaat niet meer. Sinds oktober heet de zaak Restaurant Jaimie van Heije,’ zegt de nieuwe eigenaar Jaimie van Heije – de voormalige souschef van Ron Blaauw – tegen Misset Horeca.

Bib-verlies voor Ron’s Vis van de Dag: concept bestaat niet meer

Ron Blaauw verkocht Ron’s Vis van de Dag in Ouderkerk aan de Amstel eerder dit jaar aan zijn souschef bij Ron Blaauw Restaurant in Amsterdam, Jaimie van Heije (28). Sinds 1 oktober heeft Van Heije zijn eigen naam gegeven aan Ron’s Vis van de Dag.

‘Wat Michelin of Bib Gourmand betreft had en heb ik helemaal geen verwachtingen,’ zegt Jaimie van Heije. ‘Ben net een maand open! Een volle zaak hebben waar de gast zich thuis voelt, dat is mijn ambitie,’ zegt de kersverse ondernemer. ‘Gasten zijn tot nu toe enthousiast. Het mag wat drukker zijn, maar dat zullen meer restaurateurs zeggen.’

Menuprijs boven 35 euro

Restaurant Jaimie van Heije komt niet in aanmerking voor een Bib Gourmand. De prijs van een driegangenmenu ligt met 38,50 euro boven de 35 euro die Michelin als bovengrens stelt. Een driegangen lunch staat wel voor 35 euro op de kaart. ‘Mijn drempel wil ik laag houden. Gasten kunnen het hier zo duur maken als ze zelf willen. De instap is laag. Gasten kunnen hier echt rustig ook één gerechtje doen. Er staan wijnen op de kaart van 20 euro maar ook van 100 euro. Voor iedereeen wat wils.’

Van Heije runt zijn zaak samen met maitre Dennis Panneman en souschef Danny Kaldenberg. Kaldenberg komt over van ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. Daarnaast staan in de keuken Bas Brouns en Melle Burger. De zwarte brigade bestaat naast Panneman uit Cynthia Venema, Marlous van Zee en Bob van Aelst.Klik hier voor de vervallen Bib Gourmands 2013


Klik hier voor de nieuwe Bib Gourmands 2013


Klik hier voor het volledige overzicht met Bib Gourmand RestaurantsReageer op dit artikel