nieuws

Couverts komt ook met eigen actieweek

Restaurant

Online reserveringssite Couverts.nl, onderdeel van RTL, komt met een eigen actieweek voor restaurants. Deelnemers aan de actie bieden een driegangenmenu aan voor 15, 25 of 35 euro. ‘Het deelnemersveld gaat van pannenkoekrestaurant tot sterzaak.

Couverts komt ook met eigen actieweek

De eerste editie van de Couverts Dinerweek is van 26 november tot en met 2 december en valt tegelijk met de actieweek Dining with the Stars van DiningCity. ‘Geen probleem,’ zegt Paul Wiertz, initiatiefnemer van Couverts.nl. ‘Het gaat om heel andere doelgroepen. Restaurants die aan de Couverts Dinerweek meedoen variëren van eetcafé, tot pannenkoekrestaurant tot een enkele sterzaak. Sinds twee weken kunnen gasten een review achterlaten op Couverts.nl. Daar wilden we op wachten waardoor we onze actie niet eerder konden doen. En later was ook geen optie.’

Media-aandacht

Waarom wil Couverts ook een eigen actieweek? ‘Er zijn er natuurlijk al meerdere van, dat klopt. Maar wij starten deze actie niet om er zelf beter van te worden, maar om het online reserveren een extra boost te geven. En dat je dan van start gaat in een reclameblok van’ Ik Hou van Holland’ op zaterdagavond is het grote voordeel van onderdeel zijn van RTL.

Geen extra kosten

Voor restaurants die meedoen aan de actie zitten er geen extra kosten aan. ‘Natuurlijk moeten ze werken met de digitale agenda van Couverts. Maar net als het hele jaar door betalen restaurants 50 euro per maand en 1 euro per gereserveerd couvert. Daar komt niets bij als ze aan deze actieweek meedoen.’ De teller staat nu op 390 deelnemers, restaurants kunnen zich nog aanmelden. Deelnemers mogen zelf kiezen of ze een driegangenmenu aanbieden tegen 15, 25 of 35 euro. ‘Daarmee laten we de keuze aan restaurants of ze met hun prijs omlaag willen of niet.’

Paul Wiertz kan niet precies zeggen hoe het gaat met de reserveringen, ‘maar we zijn goed van start gegaan.’ Couverts is nu al bezig de volgende editie van de Couverts Dinerweek te plannen. Een exacte datum is nog niet bekend, maar het wordt voorjaar 2013.

Deelnemers

Onder de deelnemers aan de eerste actieweek van Couverts zijn De Compagnon van Bert van Buschbach uit Amsterdam, Eemlust in Baarn (winnaar Terras top 100 van Misset Horeca), ’t Lansink in Hengelo van chef Lars van Galen, Fris in Haarlem van JRE-voorzitter Lex Gasseling,Restaurant  Jaimie van Heije in Ouderkerk, het voormalige Rons Vis van de Dag, Veerhuys in Almere, Dijkhuysje in Lelystad en De Hoop op d’ Swarte Walvis in Zaandam.

Promotie

Omdat Couverts.nl onderdeel is van RTL wordt de actie via de mediakanalen van RTL groots weggezet. ‘Via alle RTL domeinen zul je de actie nog heel vaak terugzien de komende periode. We zetten de tv in, maar ook andere kanalen als Buienradar en Radio 538.’

Reageer op dit artikel