nieuws

Moskou aan de Brink Deventer maakt doorstart

Restaurant

Onder leiding van een nieuwe eigenaar maakt Moskou aan de Brink in Deventer een doorstart. Het restaurant werd vorige maand failliet verklaard, maar heropent met aan het roer horecaondernemer Ber Pas.

Moskou aan de Brink Deventer maakt doorstart

Restaurant Moskou aan de Brink gaat verder onder dezelfde naam, zo meldt De Stentor op de website. ‘Het Deventer restaurant van eigenaar Han Meiberg werd vorige maand failliet verklaard, maar is nu voor een onbekend bedrag overgenomen door horecaondernemer Ber Pas.’

Niet alle schuldeisers betaald

Nijmegenaar Ber Pas, die eerder in een managementfunctie actief was bij Heineken, neemt bijna alle personeelsleden van Moskou aan de Brink over. De brouwer uit ’s-Hertogenbosch financierde in 2009 een grote verbouwing van het restaurant, maar schiet er volgens de nieuwe eigenaar bij in, aldus het artikel.

Ook andere schuldeisers van Moskou aan de Brink, dat in het handelsregister geregistreerd stond als Hatokira en in 2011 nog was opgenomen in Lekker, zijn niet betaald. Curator mr. Gert Koers laat in De Stentor weten dat dit ‘onmogelijk was’.

Hij zegt daarover: ‘Natuurlijk is het zuur voor de schuldeisers die niets krijgen, maar we hebben werkgelegenheid kunnen behouden en het restaurant blijft bestaan.’

Reageer op dit artikel