nieuws

Twee nieuwe driesterrenrestaurants in Spanje

Restaurant

Het aantal driesterrenrestaurants in Spanje is gestegen naar zeven. Donderdag 22 november ontvingen Quique Dacosta van het gelijknamige restaurant in Dénia en Eneko Atxa Azurmendi van Azurmendi in Larrabetzu de hoogste beloning van Michelin.

Twee nieuwe driesterrenrestaurants in Spanje

Quique Dacosta en Eneko Atxa Azurmendi zijn donderdag 22 november toegetreden tot de rij van driesterrenchefs in Spanje, zo bleek tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids voor Spanje en Portugal. Daardoor komt het aantal Spaanse chefs met het hoogst aantal denkbare sterren op zeven. In Portugal is ook in 2013 geen restaurant met drie sterren.

Zeven keer drie sterren

Behalve Dacosta van restaurant Quigue Dacosta en Enoko Atxa Azurmendi van Azurmendi zijn dat Pedro Subijana (Akelare, Donostia-San Sebastian), Juan Mari en Elena Arzak (Arzak, Donostia-San Sebastian), Joan en Jordi Roca (El Celler de Can Roca, Girona), Martin Berasategui (Martin Berasategui, Oria) en Carme Ruscalleda (Sant Pau, Sant Pol de Mar). De laatste vijf behouden hun drie sterren.

Twee sterren voor Barcelona

Het aantal Spaanse tweesterrenrestaurants is met twee uitgebreid en komt daarmee uit op zeventien. Enoteca en Moments (beide in Barcelona) gaan van één naar twee Michelinsterren. Portugal blijft in het bezit van twee tweesterrenrestaurants: Villa Joya in Albufeira en Ocean in Armaçao de Pêra.

Mutaties op sterniveau

Spanje krijgt er netto acht sterzaken bij. Tegenover de toekenning van zestien nieuwe sterren staan acht zaken die hun ster hebben ingeleverd. Het totale aantal Spaanse restaurants met één Michelinster in de rode gids voor 2013 is 124.

Portugal heeft in de nieuwe gids negen restaurants met één Michelinster. Belcanto in Lissabon is aan de lijst toegevoegd, maar daartegenover staan wel twee bedrijven die de ster verloren: Tavares in Lissabon en Arcadas in Coimbra.

Reageer op dit artikel