nieuws

Huurder en pandeigenaar ruziën over ingestort plafond

Restaurant

Huurder en eigenaar van het pand van restaurant Quatre Bras in Best zijn in conflict over ‘tienduizenden euro’s’. Aanleiding is het herstellen van de schade die ontstond nadat in augustus een plafond instortte. Beide partijen steggelen over de vraag wie daarvoor verantwoordelijk is.

Huurder en pandeigenaar ruziën over ingestort plafond

Het ongeluk met het neerstortende plafond in restaurant Quatre Bras in Best krijgt een onverwachte nasleep, zo schrijft Omroep Brabant op de website. Huurder en eigenaar van het pand ruziën over het schadebedrag van ‘tienduizenden euro’s’.

‘Plafond ondeugdelijk’

De Bestse zakenman Van Genugten is de huurder van het pand. Hij betaalde volgens het artikel ‘tienduizenden euro’s’ om de schade te herstellen die ontstond nadat het plafond instortte. Volgens hem was het plafond ondeugdelijk en is eigenaar brouwerij De Kroon in Oirschot aansprakelijk.

‘Plafond is inventaris’

Omroep Brabant schrijft dat de pandeigenaar echter van mening is dat het plafond inventaris is, niet bij het pand hoort en dus eigendom is van de huurder. De bierbrouwer laat in het artikel weten dat de huur omhoog moet als de eigenaar een nieuw plafond plaatst.

Zaterdagavond 25 augustus kwam het plafond in de serre bij restaurant Quatre Bras naar beneden. Een vrouw raakte lichtgewond aan haar rug.

Reageer op dit artikel