Blaauw achter nieuwe zaak in A'dam

Blaauw achter nieuwe zaak in A'dam

Amsterdam krijgt er een spraakmakend horecabedrijf bij. De HME Group, met topkok Ron Blaauw als culinair verantwoordelijke, opent binnenkort een moderne zaak in Amsterdam Zuid onder de naam Restaurant Sophia.

Ron Blaauw laat weten het om een grote zaak gaat met 125 zitplaatsen, een grote bar en een open keuken. ‘Kleine gerechten voeren er de boventoon. Een avondje Sophia betekent samen zes tot acht kleine gerechtjes van een groot bord. Tussendoor eet je weer gerechtjes apart’, aldus Blaauw.

Momenteel wordt restaurant Sophia onder handen genomen. De opening staat gepland op eind augustus of begin september. De zaak krijgt 125 zitplaatsen. Chef-kok wordt Edo Kamping, die eerder kookte voor de Amsterdamse zaken Blender en Bordewijk.

‘In Sophia is iedere welkom. Het is laagdrempelig en heeft een internationale sfeer. Oma kan er met kleinkinderen de verjaardag vieren en een student kan er met vrienden zijn achttiende verjaardag houden. We gaan met hostess werken die gasten ontvangen en naar de tafel leiden. Om 23.00 uur, na het eten, gaat de muziek wat harder. Het wordt net als zaken in Londen en Parijs’, aldus Blaauw.