Joyce Huijzer van Zoetelief beste leerling

Joyce Huijzer van Zoetelief beste leerling

Joyce Huijzer uit Den Bosch is uitgeroepen tot Horecavakpunt Leerling van het Jaar 2011. ' Geruisloos maar op het juiste moment aanwezig' omschrijft leerbedrijf Zoetelief deze jonge gastvrouw.

Joyce Huijzer (20) volgt BBL-Gastvrouw niveau 2 aan het Koning Willem I college in Den Bosch. ‘Ze is een gastvrouw pure sang. Een plezier om mee te mogen werken en altijd lekker nuchter,’ zegt Leon IJpelaar, SVH Meestergastheer van Zoetelief in Den Bosch.

Huijzer is blij verrast als ze met haar gewonnen schaal en kookboeken op het podium wordt gefeliciteerd. ‘Ik kom zo uit de file het podium opgerend. En natuurlijk had ik gehoopt te winnen, maar als je dan ook echt wint, is dat toch bijzonder.’

Huijzer houdt van het werken in de horeca. ‘ Ik kan bij Zoetelief lekker mijn eigen ding doen. Gasten een goed gevoel geven is het liefste wat ik doe.’

De winnares kreeg de prijs uit handen van SVH-meesterkok Marcel de Leeuw van De Kerstentuin in Amsterdam.

Het is de tweede keer dat Horecavakpunt een Leerling van het Jaar uitroept. Leerbedrijven mogen zelf kandidaten voordragen. Dit jaar waren er acht finalisten, te weten: Edwin Kooi van Fuik in Capelle aan den IJssel, Michella Peters, Ilse Swiersema van de Jufferen Lunsingh in Westervelde, Ippe Galama van Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel, Marco Coppens van de Gouverneur in Waalre, Marian Sprangers van Tov uit Schagen en Alisa le Mair.

Vorig jaar won Herman Cooijmans van leerbedrijf sterrestaurant Wollerich in St. Oedenrode.