Pascal Jalhay laat vliegtuig-eten proeven

Pascal Jalhay laat vliegtuig-eten proeven

Chef-kok Pascal Jalhay laat kinderen proeven hoe vliegtuig-eten smaakt. Ook laat de chef-kok zien hoe maaltijden gekookt worden en wat er met je smaak gebeurt wanneer je je op grote hoogte bevindt.

De voormalige sterrenchef Pascal Jalhay werkt bij Marfo, een van de grootste vliegtuigcateraars van Nederland. Hij werkt mee aan het evenement ‘Hoe smaakt vliegtuig-eten’, van het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome in Lelystad. Het evenement vindt plaats op 24 en 25 april. Jalhay verzorgt in Lelystad een proeverij en diverse workshops.

Smaak in de lucht

Tijdens het paasweekend leren jonge bezoekers van het luchtvaartmuseum hoe de maaltijden worden bedacht, gemaakt en bewaard. Belangrijkste onderdeel is echter de smaak van het eten.

Smaakpapillen veranderen namelijk in de hoogte onder meer door de extreem droge lucht in vliegtuigen. Hierdoor ruik je ook veel minder goed. Zout en zoet proef je minder en kruiden verliezen hun kracht. Bitter en zuur blijven in stand, ongeacht de hoogte waarop je vliegt.

Naast aandacht voor de maaltijden is er ook een tentoonstelling van het servies waarop het eten werd geserveerd.