Tijdens de officiële ceremonie waarbij Klosse werd geïnstalleerd als lector gastronomie aan de Stenden University, sprak de restaurateur de ambitie uit dat Stenden het ‘centrum van excellente gastronomie’ moet worden. Hij pleitte vooral voor een wetenschappelijke benadering op het gebied van smaak en proeven. Met zijn lectoraat wil hij onderzoek initiëren en coördineren. Klosse geeft in Leeuwarden les aan studenten International Hospitality Management Studies. Hij gaat voor de school in Leeuwarden de masteropleiding gastronomie ontwikkelen.
Invloed muziek
Inmiddels zijn er onderzoeken gestart naar de invloed van muziek in restaurants, combinaties van kaas met wijn, de keuken van Peru en de wijnen van Chili, de rol van smaakstijlen bij het vinden van harmonie, biologische producten en een studie van smaakprofielen en Pinot noir. ‘Er is nog heel veel werk te verrichten’, vond Klosse tijdens zijn inauguratiespeech die als titel ‘De schoonheid van smaak, naar een beter begrip van de esthetiek in gastronomie’, meekreeg.
Tijdens zijn toespraak drong de kersverse professor aan op internationale benadering van smaak. Bijvoorbeeld door gerechten te laten proeven door verschillende wereldburgers uit bijvoorbeeld Azië en Afrika en die resultaten te onderzoeken. Ook pleitte hij voor samenwerking met andere gastronomische instituten. Hij wees op het Baskisch Culinair Centrum in San Sebastian dat twee maanden geleden open ging.