nieuws

ROC Zeeland wint Zilveren Mossel 2012

Restaurant

Vier leerlingen van ROC Zeeland in Middelburg hebben maandag 5 maart op de Horecabeurs in Goes de Zilveren Mossel 2012 gewonnen. Vorig jaar ging de prijs naar De Rooi Pannen in Tilburg.

ROC Zeeland wint Zilveren Mossel 2012

Bij de Zilveren Mossel bereiden en serveren teams die bestaan uit de witte en de zwarte brigade een driegangenmenu plus amuses. Het winnende team van het ROC Zeeland, Middelburg, bestaat uit: Daveij Bril & Jordan Ellen en uit Sinedu de Graaf & Jeroen de Buck

Persprijs

Het combinatieteam van de Culinaire Academie Zeeland – ROC Terneuzen & ROC Zeeland won de persprijs. De teamleden: Renske Vertraeten & Sven Brokling en Karel van Berkum & Rikie van der Male.

De stylingaward gaat mee naar huis met leerlingen van De Rooi Pannen uit Tilburg. Deelnemers: Remko de Haan & Sjoerd Pijnenborgh, Leonie Wenting & Joey van Breugel.



Bekijk hier alle deelnemende teams.

De jury van de Zilveren Mossel bestaat uit maar liefst tien personen, vijf voor de bediening en vijf chefs die de verrichtingen in de keuken inspecteren en proeven:

Keuken:

Paul de Groote, InterScaldes**, Kruiningen

Erik Tas, Parkheuvel**, Rotterdam

Sjaak Jobse, Zorgstroom, Middelburg

Rutger van der Weel, Katseveer*, Wilhelminadorp

Francois de Potter, La Trinité*, Sluis

Bediening:

Jessica van der Weel, Katseveer*, Wilhelminadorp

Harry Baas, Amarone*, Rotterdam

Daphne van Zuidam, InterScaldes**, Kruiningen

Erik Smit, Parkheuvel**, Rotterdam

Evelyne Scholtes, La Trinité*, Sluis

Op dinsdag 6 maart vindt de wedstrijd om de Zilveren Oester plaats.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels