nieuws

Sergio Herman rekent af met Boer en Helder

Restaurant

Restaurant Oud Sluis van Sergio Herman laat definitief de hielen zien aan De Librije en Parkheuvel. Dat blijkt uit de superlijst van Misset Restaurant, die de overzichten van Michelin, Lekker, GaultMillau, Telegraaf, Speciaal Bite en Elsevier op één hoop gooide.

Sergio Herman rekent af met Boer en Helder

Achter de absolute toppers Oud Sluis (Sluis), De Librije (Zwolle) en Parkheuvel (Rotterdam), vinden we het Maastrichtse Beluga van Hans van Wolde op nummer vier. De Lindenhof in Giethoorn van chef-kok Martin Kruithof staat op plaats vijf. De Bokkedoorns (Overveen) met chef-kok Lucas Rive zien we terug op plaats zes.

De eerste en enige vrouw in de lijst is Margot Reuten van het op 1 februari compleet verbouwde Da Vinci op nummer zeven. Gevolgd door La Rive (Amstel Hotel, Amsterdam) van Edwin Kats, Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel en Olivio in Harderwijk van het stoppende paar Wim en Tina Zwaart.

De complete lijst

1. Oud Sluis, Sergio Herman, Sluis 688

2. De Librije, Jonnie Boer, Zwolle 638

3. Parkheuvel, Cees Helder, Rotterdam 618

4. Beluga, Hans van Wolde, Maastricht 489

5. De Lindenhof, Martin Kruithof, Giethoorn 458

6. De Bokkedoorns, Lucas Rive, Overveen 438

7. Da Vinci, Margot Reuten, Maasbracht 416

8. La Rive, Edwin Kats, Amsterdam 410

9. Ron Blaauw, Ron Blaauw, Ouderkerk aan de Amstel 395

10. Olivio, Willem Zwaart, Harderwijk 387

Voor de superlijst werd als volgt gerekend

Michelin: 3 sterren is 100, 2 sterren is 66, 1 ster is 33

Lekker: 1e plaats 100, 2e plaats 99 en zo verder

GaultMillau: 19,5 punt krijgt 100, 19 is 98, 18 is 97, 17 is 93, 16 is 89 en 15 is 73

Speciaal Bite vanaf 100: 1e plaats is 100 punten, de tweede 99 en zo verder

Elsevier: 1e plaats 100 punten, tweede plaats 95, derde plaats 90, vierde 85

Telegraaf: 5 T’s is 100, 4 is 80, 3 is 60, 2 is 40, 1 is 20

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels