Chef Karl van Baggem en Iris Pauw zijn eigenaar van Auguste. Chef Paul van Staveren en Sonja van Staveren runnen restaurant Hof van Sonoy in Blokzijl. Beide chefs gelden als jonge talenten in de culinaire wereld.
Vakgenoten
Maandag 4 december werden de nieuwe leden in Palazzo, een tijdelijk theaterrestaurant in Amsterdam, gepresenteerd aan vakgenoten en aan persrelaties. De nieuwe leden verzorgden met hun brigades de lunch en werden daarin bijgestaan door medewerkers van andere Alliance-restaurants.
Gespot
Restaurateurs kunnen zichzelf niet aanmelden als lid. Zij worden gespot door Alliance-leden zelf en moeten aan een aantal eisen voldoen. De keuken moet ambachtelijk werken, het gastheerschap moet deskundig en hartelijk zijn, het restaurant moet in bezit van of potentie tot een Michelinster hebben.
Persoonlijke redenen
De Alliance Gastronomique telt 36 leden waarvan zeven in België. Het Koetshuis Schuttersveld in Enschede, De Roggebot in Ermelo en De Eiken in Oostmalle (B) hebben om persoonlijke redenen hun lidmaatschap opgezegd.