nieuws

Alfred van Dijk en Mike Augustinus winnen Gouden Koksmes

Restaurant

Chefkok Alfred van Dijk en zijn leerling Mike Augustinus van Restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek hebben dinsdag 8 januari 2013 tijdens Horecava 2013 de titel Nationaal Kampioen Leermeester-Leerling verworven.

Alfred van Dijk en Mike Augustinus winnen Gouden Koksmes

Alfred van Dijk en Mike Augustinus kregen het Gouden Koksmes uit handen van juryvoorzitter Wynand Vogel en Roger Rassin, chef de cuisine La Rive in Amsterdam.

De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu voor vier personen op basis van verse ingrediënten en twee verplicht voorgeschreven voorbereide producten van Nestlé Professional, hoofdsponsor van het NK.

Tweede werden souschef Dennis van den Belt en zijn leerling Gert van der Heijden van Landgoed Het Roode Koper in Ermelo. De derde plaats was voor Leermeester Remco Poppe en leerling Vincent Ophoff van Mooirivier Congreshotel in Dalfsen

De jury, bestaande uit de topchefs Paul van Staveren, chef-kok Restaurant Sonoy* in Emmeloord, Roger Rassin, chef de cuisine La Rive* in Amsterdam, Bert van Manen, chef-kok banqueting Kurhaus in Scheveningen, Waldrik Kremer, Chef d’équipe Koksgilde Nationaal Team en SVH Meesterkok Wynand Vogel, beoordeelde het winnende driegangenmenu met het hoogst aantal punten. Hierbij werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie, de bereiding en  duurzaamheid van ingrediënten waren van groot belang.

De wedstrijd werd georganiseerd door Koksgilde Nederland.

Reageer op dit artikel