nieuws

Ciel Bleu opent tijdelijk restaurant in VS

Restaurant

Ciel Bleu gaat haar tweesterrenrestaurant komende zomer voor een week verplaatsen naar de Verenigde Staten. In Carmel Valley in Californië gaat chef-kok Onno Kokmeijer Ciel Bleu draaien bij de Nederlandse wijnmaker Ben Pon.

Ciel Bleu opent tijdelijk restaurant in VS

Het plan is om in de eerste week van augustus Ciel Bleu te openen in Carmel Valley.

Kokmeijer: ‘Dat hebben we vijf jaar geleden ook gedaan. Ben Pon heeft om de twee jaar een persmoment bij ons over zijn nieuwe oogst. Dat doet hij met een heel selecte groep. Dit jaar gaan we naar hem toe om daar een Ciel Bleu week te doen voor zijn vaste gasten.  Er komt veel pers op af. California is een Culinair Mekka, waar een heleboel gebeurt’.

Ciel Bleu is in de zomer drie weken dicht. Dat geeft Kokmeijer de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan. ‘We gaan drie, vier dagen in de keuken van Pon Ciel Bleu neerzetten. Dat doen we met zijn team. Er zullen nog twee jongens van ons meegaan. Dan gaan we Amsterdam verplaatsen naar Carmel’.

Volgens Kokmeijer is het belangrijk om als restaurant naar het buitenland te gaan. ‘Elk jaar hebben we met Ciel Bleu wel een invulling ergens in de wereld. Meestal is het Tokio, de thuisbasis van Okura. Maar het kan ook Kobe zijn, of Kyoto. Hier hebben we altijd geweldig veel succes mee, want culinair gezien is Japan de rising star op dit moment met de Europese keuken. Wij gaan naar de culinaire pers toe, zo hoeven ze niet naar ons te komen. Dat is belangrijk. Dat ze in aanraking komen met ons en nieuwsgierig raken.’.

Reageer op dit artikel