nieuws

Europese topnotering voor De Librije***

Restaurant

De Librije in Zwolle is het hoogst genoteerde Nederlandse restaurant in de online gids ‘The European 50 Best Restaurants’. Het driesterrenbedrijf van Jonnie en Thérèse Boer stijgt in de lijst van 2012 tien plaatsen naar plek 13. Driesterrencollege Sergio Herman staat met Oud Sluis in Sluis op plaats 22.

Europese topnotering voor De Librije***

De European 50 Best Restaurants is een online gids, die de beste restaurants jaarlijks rangschikt op basis van de meningen van duizenden consumenten. In de lijst van 2012 is De Librije in Zwolle het best genoteerde Nederlandse restaurant.

Sergio Herman en Oud Sluis

Jonnie en Thérèse staan met hun driesterrenrestaurant op plek 13, een stijging van liefst tien plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Het tweede Nederlandse restaurant in de lijst is Oud Sluis in Sluis. Het eveneens met drie sterren bekroonde bedrijf van Sergio Herman daalde licht: van 18 naar 22.

Noma

Ook de European Best 50 Restaurants-lijst wordt aangevoerd door Noma in Kopenhagen. Het tweesterrenrestaurant van René Redzepi stond in 2011 eveneens op de hoogste trede. De nummers 2 en 3 in de ranglijst van 2012 zijn El Celler de Can Roca in het Spaanse Girona en Casa Calcada in Amarante, Portugal.

Jubileumjaar

Voor De Librije is 2013 een bijzonder jaar. Jonnie Boer viert dat hij dertig jaar (chef-)kok is, Jonnie en Thérèse zijn twinig jaar eigenaar van De Librije en Librije’s Hotel – met Librije’s Zusje en Librije’s Atelier – is vijf jaar open.

Reageer op dit artikel