nieuws

OpenTable neemt FoodSpotting.com over

Restaurant

Restaurantreserveringssite OpenTable heeft FoodSpotting.com overgenomen. Met de overname is een bedrag van 10 miljoen dollar gemoeid.

OpenTable neemt FoodSpotting.com over

OpenTable.com is een internationale online reserveringssite voor restaurant. Wereldwijd zijn ruim 26.000 restaurants aangesloten bij OpenTable.com. De site is goed voor 385 miljoen reserveringen per jaar.

Op FoodSpotting.com plaatsen restaurantbezoekers foto’s van gerechten. Deze kunnen weer gedeeld worden met mensen uit het netwerk op sociale media zoals Facebook en Twitter. Ook is het mogelijk om bepaalde foodies te volgen en commentaar te geven op de gemaakte foto’s.

Topman Alexa Andrzejwski van FoodSpotting.com gaat mee in de overname en gaat zich in de nieuwe organisatie bezighouden met de ‘interface design’. Voor de oprichter van FoodSpotting.com, Soraya Darabi, is geen ruimte in de nieuwe organisatie.

De overname van FoodSpotting.com door OpenTable komt op een pikant moment. Sinds vorige week uiten chefs openlijk kritiek op restaurantgasten die foto’s maken van hun gerechten. Ze vinden dat de gasten overlast bezorgen.

Reageer op dit artikel