nieuws

Acteur Depardieu opent restaurant in Rusland

Restaurant

De tot Rus genaturaliseerde acteur Gerard Depardieu wil zich ook in zijn nieuwe vaderland als gastronoom opwerpen. De filmster heeft plannen om een restaurant te openen in de stad Saransk, zo’n 650 kilometer ten zuidoosten van Moskou. In zijn geboorteland Frankrijk is Depardieu al eigenaar van meerdere restaurants.

Acteur Depardieu opent restaurant in Rusland

De plannen van Gerard Depardieu om ook in Rusland een restaurant te openen zijn bekend gemaakt door een woordvoerder van de gemeente Saransk.

Depardieu was in de hoofdstad van de deelrepubliek Mordovië voor de ceremonie rond zijn verblijfsvergunning. Officieel woont hij in de Democratiestraat 1 in een appartement van Nikolaj Borodatsjev, het hoofd van het staatsfilmarchief. In zijn geboorteland Frankrijk is Depardieu al eigenaar van meerdere restaurants. ‘Ik vertel iedereen dat Rusland een open land is met veel tradities en een rijke cultuur’, aldus de filmacteur, bekend van onder meer Cyrano de Bergerac. ‘Om je een oordeel te kunnen vormen, moet je hier zijn en geen verouderde vooroordelen verspreiden.’

De acteur, die Frankrijk de rug toekeerde na een geschil over een geplande hoge belastingheffing voor de rijken, beloofde opnieuw Russisch te gaan leren.

Reageer op dit artikel