nieuws

Fagel weg bij Patrons na verkoop Arsenaal

Restaurant

Paul Fagel van restaurant Arsenaal in Naarden beleefde maandag 4 februari zijn laatste Jaardiner van Les Patrons Cuisiniers. Fagels lidmaatschap van de vereniging die hij zelf oprichtte eindigde, omdat hij zijn zaak heeft verkocht en dus niet langer chef-kok en eigenaar is, één van de voorwaarden voor toetreding.

Fagel weg bij Patrons na verkoop Arsenaal

SVH Meesterkok Paul Fagel (70) van restaurant Arsenaal in Naarden was in 1991 één van de initiatiefnemers van de oprichting van Les Patrons Cuisiniers. Maandag 4 febuari 2013 eindigde dat lidmaatschap tijdens het Jaardiner bij tweesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen.

Nieuwe eigenaar

Fagel heeft de exploitatie van zijn restaurant verkocht aan Jan Willem Schuld. ‘Jan Willem en ik kennen elkaar sinds 1973, toen hij als leerling aan de slag ging bij De Hoefslag in Bosch en Duin’, aldus Fagel. ‘Hij heeft lang samengewerkt met Wulf Engel en was eigenaar van restaurant Pien in Dalfsen.’

Schuld was bedrijfsleider bij het Arsenaal en werd tot directeur benoemd tijdens de ziekte van Fagel. ‘Toen heb ik hem gevraagd of hij er niets voor voelde het restaurant over te nemen. Jan Willem is formeel al eigenaar sinds juli 2011. Ik blijf nu nog anderhalf jaar aan de zaak verbonden.’

Koken

Stoppen met koken, is aan Fagel (nog) niet besteed. ‘Ik werk drie avonden in de week bij het Arsenaal, ben in opdracht van een leverancier bezig met productontwikkeling en ik geef één dag per week praktijkles op een ROC.’

Voor Fagel is het afscheid van Les Patrons Cuisiniers er een met een dubbel gevoel. ‘Ik ben mede-oprichter en veertig jaar zelfstandig ondernemer geweest. Het Arsenaal blijft niet aangesloten, omdat de nieuwe eigenaar geen chef-kok is.’

Bekijk hier het fotoverslag van het Jaardiner bij Inter Scaldes in Kruiningen

Reageer op dit artikel