nieuws

Brand bij Amerikaans toprestaurant Chez Panisse

Restaurant

Chez Panisse in Berkeley nabij San Francisco is getroffen door brand. Het restaurant gaat door als een van de beste en bekendste eetgelegenheden in de VS en werd in 2001 door Gourmet Magazine uitgeroepen tot beste restaurant van Amerika.

Brand bij Amerikaans toprestaurant Chez Panisse

De brand bij Chez Panisse is buiten de zaak begonnen. Vervolgens sloegen de vlammen naar binnen. Daarbij raakte een deel van het eetgedeelte van de zaak beschadigd. Dat melden diverse lokale nieuwssites in de VS.

Mede door een goed functionerend sprinkelsysteem bleef de schade beperkt. Momenteel vindt onderzoek plaats wanneer het restaurant weer open kan.

Chez Panisse werkt als sinds begin jaren zeventig van de vorige eeuw nauw samen met lokale boeren. Daardoor geniet het grote bekendheid. Begin deze eeuw werd het uitgeroepen als beste restaurant van de VS. Van 2002 tot 2008 stond het steevast in de Top-50 beste restaurants van Restaurant Magazine.

Reageer op dit artikel