nieuws

Mario Ridder betrokken bij toprestaurant in Rijksmuseum

Restaurant

Mario Ridder van De Zwethheul** in Schipluiden is door het Rijksmuseum gestrikt om het restaurant in het befaamde Amsterdamse museum op te zetten. De Rotterdamse tweesterrenchef zegt verguld te zijn met deze bijbaan.

Mario Ridder betrokken bij toprestaurant in Rijksmuseum

AT5.nl meldt dat Ridder gaat helpen om het restaurant in de Philipsvleugel op te zetten. Ridder spreekt van een waanzinnige locatie. ‘Ik denk dat er bijna geen mooiere is in Nederland. Hoe we het precies gaan invullen, weten we nog niet. Maar mijn signature zal straks te herkennen zijn in de kaart’, aldus Ridder op AT5.nl.

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft tijdens de renovatie de afgelopen negen jaar 8,5 miljoen bezoekers getrokken, zo maakte het museum deze week bekend. Zij konden terecht in de Philipsvleugel, waar het museum tijdens de bouwwerkzaamheden vierhonderd topstukken uit de collectie toonde. Het monumentale hoofdgebouw ging in december 2003 dicht voor de grootscheepse vernieuwing.

Het Rijksmuseum is woensdag begonnen met de verhuizing van de kunstwerken uit de Philipsvleugel naar het hoofdgebouw. Ook de Nachtwacht van Rembrandt wordt overgebracht, naar de Nachtwachtzaal. Het is het enige kunstwerk dat terugkeert op de oorspronkelijke plek. Koningin Beatrix zal het vernieuwde museum op 13 april heropenen. Bezoekers kunnen sinds woensdag via de website van het Rijksmuseum al entreekaarten kopen voor het museum.

In een toelichting laat Mario Ridder weten dat zijn rol bij het Rijksmuseum de komende maanden pas vorm moet krijgen. ‘Niets is uitgesloten en niets is besloten. Ik ben gevraagd om de culinaire invulling te gaan doen. Hoe dat eruit gaat zien en wat dat in de toekomst betekent, is nu nog niet bekend. Wel is duidelijk dat De Zwethheul onder geen beding mag lijden onder mijn toekomstige rol bij het Rijksmuseum’.

Ridder was recent in het nieuws door zijn restaurant De Zwethheul ‘te verplaatsen’ naar Ahoy tijdens het ABN AMRO-tennistoernooi.

Reageer op dit artikel