nieuws

Martijn van de Wetering Limburgs kooktalent 2013

Restaurant

Leerlingkok Martijn van de Wetering is op 4 maart in Maastricht uitgeroepen tot ‘Het beste aanstormende kooktalent van Limburg 2013’.

Martijn van de Wetering Limburgs kooktalent 2013

Van de Wetering (21),leerling aan De Rooi Pannen in Eindhoven en stagiair bij ’t Plenkske in Maastricht, sleepte de titel van best aanstormend Limburgs kooktalent in de wacht na een kookwedstrijd. Deze vond plaats in restaurant L’Etoile van Teaching Hotel Château Bethlehem. De winnaar versloeg twee andere finalisten. Yves Meertens uit Maastricht eindigde als tweede en Bas de Veth uit Cadier en Keer werd derde.

Snoekbaars

Een jury onder leiding van Peter van Rooij (eigenaar en chef-kok van Restaurant Vanille, Eijsden) beoordeelde de kandidaten op het door hun bereide driegangenmenu met ingrediënten uit een black box. Daarin zat snoekbaars, aceto van vijf jaar oud, rode uien, livarfilet, -buik en –sucade, polenta, vandouvan en ananas.

Italië

Als beloning voor de winst mag Van de Wetering met twee personen naar het hoofdkantoor van Electrolux BV in Pordenone, Italië. Daar krijgt hij een workshop sous-vide koken en mag hij een bezoek aan Venetië brengen.
Het is de tweede keer dat Maastricht Culinair deze zoektocht naar Limburgs aanstormend kooktalent organiseert. Vorig jaar won Robin Housen de eerste editie.

Reageer op dit artikel