nieuws

Nieuwe chef-kok voor Landgoed Avegoor

Restaurant

Giuseppe Zuddas is de nieuwe chef-kok van Landgoed Avegoor. Giuseppe Zuddas – Italiaan – zette in Amsterdam restaurant Roberto’s in het Hilton Hotel op de kaart. Bij Avegoor krijgt Zuddas de leiding over de keuken van het nieuwe restaurant Ciao Bella.

Nieuwe chef-kok voor Landgoed Avegoor

De aanstelling van de nieuwe chef is één van de gevolgen van de recente overname van Landgoed Avegoor in Ellecom door Jaap Venendaal. Hij wijzigde de voormalige restaurantconcepten van Avegoor, Noon en Max.

Als geboren Italiaan is Zuddas vanuit Genova in Amsterdam terecht gekomen. Daar heeft hij onder andere restaurant Roberto’s in het Hilton Hotel Amsterdam op de kaart gezet. Na een aantal jaren heeft hij het Amsterdamse verruild voor de rust van het oosten van het land. In Malden werkte hij onder meer bij Enoteca Da Noi.

In Giuseppe Zuddas’ visie op koken bestaad dé Italiaanse keuken niet. ‘Er zijn vele regio’s in Italië met een nog veel groter aantal steden met allemaal een eigen wijze van koken, ze hebben wel een gemeenschappelijke deler: elegantie, eenvoud en respect. Een unieke manier van werken met eenvoudige basisingrediënten die zo puur mogelijk worden gebruikt.’

Kort na de overname van Avegoor liet Venendaal al aan Misset Horeca weten veanderingen aan te gaan brengen. ‘Het is een fantastisch bedrijf, met veel potentie. Maar de gekozen weg was volgens mij niet de juiste, dus wij gaan wat veranderen.’ Het doel dat Venendaal voor ogen heeft is Landgoed Avegoor toegankelijk maken voor iedereen. ‘Ook voor de omwonenden; zij bleven weg.’

Reageer op dit artikel