nieuws

Voorproefje La Chapelle op Antwerpen Proeft

Restaurant

Driesterrenkok Sergio Herman en zijn rechterhand Nick Bril geven van 9 tot en met 12 mei een voorproefje op hun in januari 2014 te openen restaurant La Chapelle in Antwerpen. Ze doen dit door te koken op Antwerpen Proeft.

Voorproefje La Chapelle op Antwerpen Proeft

Het is de eerste keer dat driesterrenkok Sergio Herman (Oud Sluis) op een culinair festival kookt. Antwerpen Proeft is tevens de enige outdoorproeverij waar zowel Herman als Bril te zijn. Dat hebben beide chefs op 28 maart bekend gemaakt.

Hospitaal
Op het Antwerpse culinaire festival geven beide koks een voorproefje op La Chapelle. Dit is een nieuwe restaurant uit de koker van Sergio Herman, zijn rechterhand Nick Bril en ontwerper Piet Boon. De eetgelegenheid gaat in januari 2014 van start in Antwerpen in een voormalig militair hospitaal in Antwerpen.

Kennismaken
Beide koks zien reikhalzend uit naar Antwerpen Proeft. Herman: ‘We willen de Antwerpenaren graag nog beter leren kennen. Bovendien kan iedereen op deze manier kennismaken met de keuken van La Chapelle. Omdat dit festival jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt, kan ik me geen betere gelegenheid bedenken.’ Bril: ‘Wij zijn al twee jaar bezig met de voorbereidingen voor La Chapelle. Ik kan niet wachten om te laten zien hoe wij de voormalige kapel nieuw leven willen inblazen.’
Herman is naast Oud Sluis in Sluis (drie Michelinsterren) eveneens eigenaar van Pure C in Cadzand (een Michelinster). In 2014 voegt hij daar La Chapelle in Antwerpen toe. Nick Bril krijgt de culinaire leiding over dit restaurant.

Reageer op dit artikel